Fortællingernes Ø

Har du hørt om Fortællingernes Ø ?
                          
Det har du måske ikke, for det er et hemmeligt sted som ikke mange kender. Her bor to søstre. De to søstre hedder Marluna og Katsolla. De er lyttere. De er findere. De er fortællere. De er formere. De kan lide at lytte til lyde, sange og fortællinger. De kan lide at finde lyde, sange og fortællinger. De kan lide at synge og fortælle og lave lyde. De kan lide at lave former med deres ben og arme og maver og de kan lide at lave former med sand og sten og græs. De kan lide at drømme om natten og fortælle om deres drømme om morgenen. Og så kan de lide at få gæster i deres magiske verden.


Du kan ikke finde Fortællingernes Ø på landkortet, men alligevel har den altid eksisteret. Det er en mystisk ø, som kun opdagelsesrejsende, skibbrudne søfolk og særlige gæster når frem til. På øen hos søstrene, følger tiden sin egen rytme og alt levende er fyldt med fortællinger.
Fortællingernes Ø er et Huskunstner-projekt for børn og unge skabt af skulptør og installationskunstner Malene Pedersen og skuespiller, historiefortæller og komponist Katrine Faber. De to kunstnere har begge stor erfaring i pædagogiske kunstneriske projekter med mennesker i alle aldre og de har samarbejdet i mange årFortællingernes Ø  
tilbyder børn, unge og deres voksne en rejse ind i en kunstnerisk proces, som handler om skabende væren. Vi giver rum til det kreative element i den menneskelige tilværelse i dialog med vores omgivelser. Projektet foregår over en uge på  en gammel fyrgård på et af Danmarks mest øde steder – på øen Anholt omgivet af hav, strand, sæler, ørken, et fyrtårn og himlen. Projektet kan dog også foregå mange andre steder; enten på Jeres skole eller et velegnet sted i naturen, hvor deltagerne kan overnatte.  
Målgruppen er børn og unge fra 6 – 18 år. Fra 30-50 elever. Projektets varighed: Fra 2 til 5 dage. Projektet gennemføres under Huskunstnerordningen.

Børn og unge inviteres på en legende måde ind i søstrenes skabende liv på øen. Om morgenerne laver vi yoga sammen. Vi sidder stille og lytter til hinandens nattedrømme. Vi bruger billederne fra drømmene til skabende arbejde i naturen. Vi lytter til fortællingerne i os selv og omkring os; i landskaberne ved havet og i ørkenen, og i rummene i fyrtårnet og i den gamle fyrgård. Vi skaber installationer med lyd, stemmer, fortællinger, kroppe og elementer fra naturen; f.eks. sand, sten, træ, siv, tang, plante, affald, ler, vand, vind, knogler, fjer. Vi skaber lydkompositioner i tårnet og i landskabet. Vi laver skulpturer i sandet på stranden. Vi går på sansevandring i ørkenskoven med hinanden i hænderne, og vi synger til sælerne i havet tæt på os. Om aftenerne sidder vi sammen og lytter til fortællinger mens solen daler. 
Gennem kontakt med vores krop, natur, drømme, billeder, landskaber, stemmer, musik, bevægelse, sanseoplevelser og fortællinger, undersøger vi hvordan  børnene og de unge  - fremtidens mennesker - har mulighed for at opleve sig som en del af verden, en del af et fællesskab på Jorden og en del af en skabende sameksistens i empati, kontakt og lydhørhed. Projektet stræber mod – gennem den kunstneriske proces - at styrke deltagernes forbindelse og kærlighed til naturen, deres verdener og til hinanden som medlevende mennesker.
Katrine Faber
teaterviva@gmail.com

Malene Pedersen 
mallefant@hotmail.com